Немања Мајдов, српски шампион свијета у џудоу, посјетио је соколачки клуб „Олимпик“ и дружио се са најмлађим џудистима, а повод званичне посјете била је недавна донација струњача поменутом клубу у износу од 8.000 КМ. Као амбасадор спорта, Мајдов је увијек спреман да пружи подршку, а како је рекао, џудо је једна од истинских вриједности у свијету.

-Надам се да ће ова донација помоћи клубу и да ће одавде потећи нови шампиони. Лијепо је видјети овако малу, а дисциплиновану дјецу, како живе своје снове. Спорт је једна од љепших могућности у животу, а као што знамо дјеца су најчистија бића и све што раде чине с љубављу – додао је.

Шампион свијета је значајан дио дјетињства провео управо у Сокоцу односно у сали Џудо клуба „Олимпик“.

-Сјетио сам се сада свих успомена. Мој отац и тренер настојао је да обилазимо друге клубове и што више мијењамо спаринг партнере. Тренирао сам управо са садашњим предсједником клуба Милорадом Ђуровићем. Много сам научио овдје, стекао велико искуство и драго ми је што сада, када сам постигао најбољи резултат у историји српског џудоа, могу то да вратим кроз неки вид подршке. Преда мном је још неколико година каријере, а након тога планирам да кроз своју фондацију још више помажем спортисте у Републици Српској и Србији – казао је Мајдов.

Немања Мајдов младим џудистима пожелио је срећу и поручио им да вјерују у себе и Господа Бога, јер сво самопоузадње произилази управо из вјере.

Стефан Мајдов, предсједник Џудо клуба „Рандори“ најавио је снажнију сарадњу са соколачким клубом.

-То ћемо реализовати кроз организовање заједничких тренинга и савјетовања, јер ако немате добре спаринг партнере тешко је напредовати. Соколачки џудисти имаће прилику да размијене искуство са нашим члановима и обрнуто. Наш клуб у Источном Сaрајеву броји 80 чланова, а по резултатима сврставају се међу најбољи клуб у РС и БиХ – истакао је он.

Љубиша Мајдов, отац и тренер професионалних џудиста Немање и Стефана, позвао се на лични примјер и младим џудистима упутио ријечи подршке да никада не одустају.

-Нека вам не буде тешко да путујете у друге клубове и учите нешто ново, баш као што смо ми радили. Та сарадња мора да постоји. С обзиром на то да су нам дјеца приоритет, сарадња са локалном заједницом је веома важна. Надам се да ће ови млади џудисти добити нову и топлију салу убудуће. Подсјетићу да је УНИЦЕФ прогласио џудо базичним спортом за дјецу у цијелом свијету и не смијемо заборавити колико је битан од најранијег развоја дјетета па до потпуне зрелости – навео је.

Предсједник Џудо клуба „Олимпик“ Милорад Ђуровић истакао је да се овај дан може сматрати историјским за соколачки клуб с обзиром на то да им је посјету уприличио свјетски шампион.

-Поред његових великих обавеза, учинио нам је част и након донације лично обишао наше просторије. Чим смо му се обратили за помоћ, Немања је то реализовао, а обећао је подршку и убудуће. За нас би веома значило ако бисмо добили условније просторије, али ни то није немогуће, јер хвала Богу имамо овакве људе око себе – додао је Ђуровић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је породици Мајдов на посјети и подсјетио да је џудо одувијек био популаран спорт на овим просторима.

-Не смијемо заборавити велика имена као што су Драган Кусмук, Рајко Кушић, Мића Станишић и други. Морам да истакнем да су сви џудисти успијели у животу и били су темељ у одбрани и настанку Републике Српске. Нека они, уз наравно нашег шампиона Немању Мајдова, буду узор нашој дјеци. Локална заједница настојаће да створи боље услове соколачким џудистима – поручио је Бјелица.

Одборник СНСД-а у СО Соколац и директор ШГ „Романија“ Страхиња Башевић најавио је донацију од амбасадора БиХ у Јапану Синише Берјана.

-Амбасадор Берјан је обезбиједио десет оригиналних кимоно одијела из Јапана, који ће стићи ускоро. Посјета породице Мајдов унијела је нову енергију нашој дјеци, која су се одлучила за ову врсту спорта. Немања Мајдов, као прави шампион који је успјехом помјерио границе поштовања према нашој нацији, показује како млади људи треба да приступају животу и граде своју личност. Сљедећи корак ће бити обезбјеђивање бољих услова за ове младе наде у клубу „Олимпик“, што ће сигурно да омасови овај колектив – рекао је Башевић.

Немања Мајдов је својим резултатима осигурао титулу најбољег џудисте али и борца икада са простора бивше Југославије. Џудоом се почео бавити у раном дјетињству, а поред преданог рада и низа успјеха, који су га довели на кров свијета, никада није занемарио образовање. Био је ђак генерације основне и средње школе и најбољи студент.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.