Архимандрит Јован Гардовић, игуман манастира у Добрунској Ријеци, јуче је у манастиру Пресвете Богородице у Кнежини код Сокоца поручио вјерницима да кроз Велики пост, уз свог монаха, иду упоредо са Христом и да Васкрсење дочекају без страха.

Архимандрит Јован је након литургије пређеосвећених дарова нагласио да се данас навршава пола Васкршњег поста и да се у ово вријеме износи крст пред којим се свештенство и вјерници поклањају распећу Христовом, да не би клонули духом, већ да се оснаже и истрају до Васкрса.

„Зато овај пост позива браћо и сестре да се сјединимо, да свима све опростимо, јер пред Господа морамо изаћи сви и стати пред Христа, али је битно како живимо и како уносимо Бога у овај живот, пратећи његове ријечи“, навео је архимандрит Јован, обраћајући се вјерницима у манастиру у Кнежини.

Архимандрит Јован је окупљеним вјерницима пожелио да им Господ да љубав и још више снаге да се покају, истрају, преобразе и обоже, што је особина православних хришћана.

У манастиру Пресвете Богородице у Кнежини код Сокоца литургију пређеосвећених дарова служио је архимандрит Гардовић, по благослову Његовог високопреоствештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

Литургију су саслуживали архимандрит Андреј Ковачевић, настојатељ манастира на Равној Романији, свештеник Никола Ковач, намјесник соколачко-паљански и епархијски ђакон Будимир Гардовић.

Манастир у Кнежини код Сокоца је основан је 1989. године као метох Хиландара и посвећен је Пресветој Богородице, односно њеној Чудотворној икони Тројеручице Хиландарске.

Манастирска црква је посвећена цару Констатину и царици Јелени.