Европа, која већ има десет репрезентација у Катару, вечерас даје још два представника

До данас је познато 20 репрезентација које ће играти на Свјетском првенству у Катару ове године, а данас ћемо сазнати још седам екипа које ће им се придружити.

Европа, која већ има десет репрезентација у Катару, вечерас даје још два представника.

Од 20:45 играју Пољска и Шведска те Португал и Македонија. Бољи из тих двобоја изборит ће пласман на Свјетско првенство. Посљедњег представника Европа ће дати у јуну када Велс у финалу баража чека бољег из окршаја Шкотске и Украјине, преноси Индеx.хр.

Данас је посљедњи дан афричких квалификација. Игра се пет узвратних утакмица плеј-офа, а састају се Нигерија и Гана (прва утакмица 0:0), Сенегал и Египат (прву утакмицу Египат славио 1:0), Алжир и Камерун (у првој утакмици Алжир побиједио 1:0), Мароко и Конго (1:1) те Тунис и Мали (Тунис славио у првом сусрету 1:0).

Канада је прексиноћ постала 20. репрезентација која је изборила Свјетско првенство, а из тог дијела квалификација готово сигурно ће проћи још САД и Мексико који у посљедњем колу бране велику предност у гол-разлици у односу на четвртопласирану Костарику.

То значи да ћемо до жријеба у петак знати 29 од 32 репрезентације које ће играти на Свјетском првенству. Велс, Шкотска или Украјина бит ће 30. репрезентација, а посљедња два мјеста добит ће се кроз интерконтинентални плеј-оф у којем ће играти петопласирана момчад из азијских квалификација (вјероватно Аустралија) против вјероватно Перуа. Други пар ће бити Костарика и побједник сусрета Соломонских отока и Новог Зеланда.

Пласман су досад уз домаћина Катар осигурали Њемачка, Данска, Бразил, Француска, Белгија, Хрватска, Шпанија, Србија, Енглеска, Швицарска, Низоземска, Аргентина, Иран, Јужна Кореја, Јапан, Саудијска Арабија, Еквадор, Уругвај и Канада.

Од ових 20 репрезентација чак 16 их је играло и у Русији прије четири године. Катар је једини дебитант на овом списку, Низоземска и Еквадор су посљедњи пут на СП-у играли 2014. године, а Канада се на смотру најбољих враћа након 1986. године.