Данас је преминуо Јован Јововић (2004-2022), за којег је Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ организовало хуманитарну акцију „За Јованово мјесто под сунцем“ и прикупило новчана средства како би Јовановој породици изградили нови дом.

Из Удружења су изразили велико жаљење, што овај храбри дјечак, није дочекао усељење у нови дом, што је било планирано на љето ове године.

– Хвала свима који су помагали нашу хуманитарну акцију, молили се и, на својеврстан начин, подијелили са Јовановом породицом добро и лоше – наведено је на Инстаграм страници УГ „Свети Василије Острошки“

Подсјећамо, Јовану је од рођења дијагностификована церебрална парализа, праћена другим удруженим болестима. Његово стање захтијевало је 24 часа здравствени надзор, што му је пружала мајка Жељка, а неријетко и млађи брат. С обзиром на то да су становали у згради без лифта и малом стану, УГ „Свети Василије Острошки“ имало је намјеру да изградњом новог дома, бар донекле олакша живот Јовану и његовој породици.

Сахрана ће се обавити сутра, 29.марта, на Војничком спомен – гробљу „Мали Зејтинлик“ у 13.00 часова.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.