Овим путем позивамо Вас да нам се придружите у намјери да Соколац представимо као уређену туристичку дестинацију и апелујемо на све несавјесне групе и појединце да се уздрже од исписивања графита, лијепљења наљепница, рушења и уништавања туристичке сигнализације.

У октобру 2020. године имплементирали смо пројекат у којем је постављена туристичка сигнализација, информативне и путоказне туристичке табле, на локалитетима Гласиначко и Лубурић поље. Циљ нам је био да путоказима и таблама информишемо и олакшамо проналажење ових изузетно вриједних и значајних споменика културе и археолошких налазишта која је UNESCO 2016.године уписао на Листу свјетске баштине, а представљају непокретно културно добро Републике Српске.

Општина Соколац налази се на раскрсници путева који воде за Београд, Сарајево и Нови Сад, постављање туристичке сигнализације потребно је ради подизања општег утиска од стране туриста о општини Соколац као уређеној туристичкој дестинацији, али и Републици Српској као уређеној туристичкој земљи.

ЈУ Туристичка организација Соколац