Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија пренио је данас команданту Еуфора Антону Веселију поруке грађана који су изразили забринутост због повећаног присуства униформисаних припадника Еуфора на локацијама на којима борави најмлађа популација становништва, као што су дјечја игралишта.

Тегелтија је упозорио да такав избор локација изазива узнемиреност грађана свих локалних заједница, саопштено је из Савјета министара.

Весели је навео да ће убудуће пажљивије бирати локације које ће припадници Еуфора обилазити, те о томе, прије самог обиласка, обавјештавати и локалне власти.

Он је упознао Тегелтију да Еуфор, кроз појачану видљивост својих припадника на улицама локалних заједница, жели да пружи грађанима БиХ додатну гаранцију и безбједност.

Саговорници су оцијенили да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна те указали на потребу веће сарадње и размјене информација свих релевантних безбједносних институција на очувању мира и стабилности у земљи и региону.

Тегелтија је са Веселијем у Сарајеву разговаро о актуелним темама у БиХ и региону у контексту безбједносних изазова, а командант Еуфора је овом приликом информисао предсједавајућег Савјета министара о активностима које Еуфор спроводи у БиХ.