„Преврнућемо сваки камен ако треба, ово неће остати неријешено“ – јасну поруку из Приједора послао је директор Полиције Републике Српске након убиства колеге. Начелник приједорске крим полиције био је, каже, честит човјек, полицајац и велики професионалац.

„Десио се страшан догађај, веома, веома тежак удар за Полицију РС, али и државу читаву, јер напад на полицију је напад на државу“, рекао је Синиша Кострешевић, директор Полиције Српске.

Раденко Башић убијен је јутрос у насељу Пећани кад је кренуо на посао. Упуцан је с леђа, незванично, у главу, само неколико метара од зграде у којој станује. Његово тијело пронашла је радна колегиница која је и позвала полицију, али није препознала да је то Башић. Цијели дан град је био скоро у опсадном стању. Полицијске сирене, патроле и контроле на улазу у град, специјала на неколико локација у граду, а насеље Пећани под правом опсадом.

Контролисали су се возачи и пјешаци, ТВ екипама је било забрањено снимање.

Вијест да је убијен начелник крим полиције у граду је одјекнула као бомба. О томе данас сви причају.

„Страшно, за све нас.

Ниси слободан нигдје, гдје год одеш, ниси слободан.

Страшно је ово“, кажу Приједорчани.

Сви капацитет су стављени на располагање. Истрага иде на регионални ниво.

„Управа за организовани криминалитет заједно да ПУ Приједор максимално ради на расвјетљавању овог кривичног дјела под надзором посебног одјељења Републичког тужилаштва. Поред Полиције Републике Српске све друге безбједносне агенције у БиХ, али у региону су алармирани и стављени на распологање сви полицијски и истражни ресурси. Велики број особа је приведен и овдје и у Бањалуци и широј регији и ово неће стати данас сутра прекосутра и док год ово не ријешимо сигурно нећемо стати“, каже Кострешевић.

Огласио се и министар унутрашњих послова. Драган Лукач је поручио да је убиство Раденка Башића напад на цијелу Полицију Републике Српске. Учинићемо све да убица буде пронађен, рекао је Лукач.