Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је тактичко-техничком збору МУП-а и концерту Полицијског оркестра у Бијељини, а у оквиру програма обиљежавања Дана полиције Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова.

Грађанима су приказана средства, опрема и наоружање полицијских службеника МУП-а, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и редовне полиције.

МУП Републике Српске три деценије одговора свим изазовима и задацима који се пред њега постављају, а ове дане посвећујемо нашим грађанима кроз тзв. „Отворена врата“ у објектима полиције истакао је министар Лучак.

Поручио је да МУП и даље ради на унапређењу свих капацитета.

– За нас су најбитнији људски ресурси, а онда опрема и све оно да би полиција радила свој посао у складу са законом и одговорила свим могућим задацима – додао је Лукач.

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић изразио је задовољство што је бијељинска управа данас домаћин тактичко-техничког збора, у оквиру којег је изложен дио опреме којом располаже МУП Српске.

– У посљедње вријеме на нашим улицама је све више младих полицајаца , младих кадрова. МУП чини много на обнављању јединица и обуци младих кадрова – додао је он.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић се захвалио полицији на свему што чини у заштити грађана Републике Српске.

У посљедњих неколико година у МУП-у Републике Српске посао је добило 2.000 полицајаца.

Поводом дана Полиције Српске и три деценије постојања МУП-а Српске на централном градском тргу у Бијељини уприличен је и концерт Полицијског оркестра.