Фото: Ј.Ћајић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица састао се данас са потенцијалним инвеститором из Кувајта Мубараком Ал Аџбијем и његовим сарадницима, са којим је разговарао о могућности улагања у ову локалну заједницу.

Према ријечима начелника Бјелице госте су упознали са плановима и стратегијом развоја локалне заједнице.

– Посебан акценат смо ставили на пословне зоне, туризам, производњу хране, воде и пољопривреду, нарочито на пластеничку и стакленичку производњу на овим просторима. Велика је ствар да инвеститори препознају ове просторе и Соколац као потенцијал за улагање, па ће господин Мубарак осталим члановима групације који су заинтересовани за улагања у различитим областима пренијети о чему смо разговарали. Општина не може продати земљиште или имовину, али може понудити сарадњу у виду јавно-приватног партнерства, које може задовољити обостране интересе у бизнису. Наш гост ће припремити писмо намјере, које ћемо размотрити у циљу будуће сарадње, истакао је Бјелица.

Инжењер Мубарак Ал Аџби објаснио је да је компанија „Инвестициона краљевина – Инвестментс Кингдом Компани /Investments Kingdom Company/“ заинтересована за улагање на овим просторима.

– Наша инвестицијска група смтра да Соколац нуди добре пословне прилике у више области а посебно у сектору пољопривреде, те да би могла постати партнер у неком од наших будућих пројеката. Та сарадња би могла бити добра за све нас, укључујући и становнике и произвођаче са подручја ове општине. Надамо се да ћемо оставити сарадњу у којој ће обје стране бити задовољне, истакао је АЛ Аџби.

Компанија „Инвестициона краљевина – Инвестментс Кингдом Компани /Investments Kingdom Company/“ регистрована је у Босни и Херцеговини 2014. године. До сада се бавила углавном некретнинама а у наредном периоду планирају да прошире опсег рада и на друге области.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.