У Билећи је јуче одржано Регионално првенство у каратеу за пионире, на којем су учешће узели најмлађи такмичари соколачких Карате клубова „Гласинац“ и „Омладинац“, остваривши добре резултате.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин је истакао да су и поред дугог путовања и лоших временских услова узрокованих снијежним падавинама, дјеца била одлична и на висини задатка.

– Послије дуже паузе, наши такмичари су показали да се добро ради са њима, изразили су велико интересовање, као и да је резултат пред њима неминован. У карате катама појединачно до 12 година, Ања Копривица је освојила златну медаљу, у карате борбама појединачно до 11 година Павле Петрушић и Стефан Јањуш су освојили прва мјеста, док је Сара Пилиндавић у истој категорији до 13 година освојила златну медаљу. Остала четири такмичара нашег клуба добитници су бронзаних медаља. У борбама екипно, дјечаци од 10 до 11 година, остварено је треће мјесто. На овом такмичењу, Огњен Вукојичић и Александар Лалић су први пут судили и то ме посебно радује као тренера што су постали судије, јер су дуго година као такмичари проносили славу „Гласинца“ и освајали бројне медаље у карате кумитеу – навео је Боровчанин.

Он је нагласио да је ово уједно била провјера пред Првенство Републике Српске које ће се одржати 13. марта у Бијељини.

– Такмичење у Бијељини ће бити условно за одржавање Првенства Босне и Херцеговине, на којем ће се бирати репрезентативни статус најмлађих пионира учесника, гдје ћемо узети учешће и покушати за нашу дјецу изборити мјесто у Репрезентацији БиХ – додао је тренер Боровчанин.

Тренер Карате клуба „Омладинац“ Огњен Шаровић ја казао да су на овом такмичењу и каратисти његовог клуба освојили изузетне резултате.

– У борбама појединачно, прва мјеста су освојили: Павле Ерић, Никола Мијатовић и Новак Цвијетић; друга мјеста: Андреј Јововић, Немања Савчић и Лазар Марковић, док је у истој категорији трећи био Павле Пајић. Друга мјеста у борбама екипно освојили су : Лазар Марковић, Никола Мијатовић и Новак Цвијетић – истакао је тренер Шаровић.

Он је још додао да су у борбама екипно од 12 до 13 година, сребрне медаље освојили: Андреј Јововић, Немања Савчић, Павле Ерић и Павле Пајић.