Фото: С.Пандуревић

Кошаркаши Сокоца остварили су побједу резултатом 74:71 на гостовању у Новом Граду код КК „Слобода 73“ у оквиру 17. кола Прве кошаркашке лиге Републике Српске за мушкарце, а најзаслужнији за тријумф Сокочана био је капитен Немања Печеница.

Кошаркаши Слободе имали су резултатску предност током цијелог тока утакмица, а у појединим тренуцима сусрета износила је и више од десет поена. Прву четвртину ријешили су резултатом 19:10 и она им је донијела предност од пола коша на полувремену (32:31) иако су гости из Сокоца други период игре добили са 21:13.

Након повратка са паузе домаћини су наставили у истом ритму и пред почетак посљедње четвртине на семафору је писало 56:50 у њихову корист. На сцену у тим тренуцима ступа капитен Сокоца Немања Печеница који преузима одговорност у нападу и постиже 18 од укупно 24 поена колико је његов тим дао у посљедњем периоду игре.

До преокрета Сокочани стижу четири минута прије краја меча. Прелазак у зонску одбрану донио је екипи Сокоца резултат, а до вођства од 68:67 долазе тројком поменутог Печенице који је утакмицу завршио са 34 поена.

Кошаркаши Слободе успјели су се вратити у предност 70:69 али више од тога нису могли па је побједа резултатом 74:71 припала Сокоцу.

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.