Начелник општине Соколац Милован Бјелица упутио је данас АПЕЛ РОДИТЕЉИМА поводом све већег и све присутнијег проблема опасности од употребе и коришћења друштвених мрежа. Апел преносимо у цијелости:

„Будући да ми се у протеклих пар дана јавило више људи упућујући ме на проблем опасности од употребе и коришћења друштвених мрежа на којима се одговара на изазов, а које су као исход имале самоповређивање и вршњачко насиље, апеловао бих на родитеље да контролишу на који начин дјеца проводе вријеме на интернету и предуприједе нежељене посљедице.

Обзиром да интернетом круже видео снимци на којима се види да долази до физичких повреда, те да се исте дешавају у оквиру школе, апеловао бих и на наставнике и професоре да обрате пажњу и благовремено обавјесте родитеље и надлеже службе.

Извјесно је да у последње вријеме све више дјеце долази у искушење да проба различите опијате, што потврђује и недавни видео снимак из једне школе у Републици Српској гдје ученик основне школе конзумира дрогу. Због тога желим да апелујем и на полицију да додатну пажњу обрате на безбједност у школским двориштима, теренима и угоститељским објектима како би заштитили здравље и животе наше дјеце.

Такође, у циљу заједничке борбе за здраво и безбједно друштво, у наредним данима у плану је састанак Форума за безбједност општине Соколац.“