Представници општине Соколац обезбиједили су божићне печенице за 35 социјално угрожених породица у Прихватном Центру на Мајданима, у Алтернативном смјештају у Брезјаку и другим соколачким насељима, а Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ данас је донирало божићне печенице за десет породица слабијег материјалног стања у неколико соколачких насеља.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је локална управа и данас, као и више година раније на Туциндан, одлучила да помогне вишечланим и породицама које нису у могућности да обезбиједе божићну печеницу у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику.

Предсједник Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ Дејан Елез рекао је Срни да су и представници овог удружења данас донирали божићне печенице за десет породица слабијег материјалног стања у неколико соколачких насеља.

Он је најавио да ће ово удружење за српску Нову годину обрадовати дјецу у више соколачких села и да ће им пакетиће у њиховим кућама уручити Дјед Мраз, што чине већ неколико година.

Према његовим ријечима, новогодишњи пакетићи ће бити обезбијеђени у оквиру акције „Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар“, а циљ је обрадовати дјецу која због удаљености од градског насеља често остају ускраћена за забавне, дјечије и манифестације културе поводом Нове године и других празника.

Удружење „Свети Василије Острошки“ основано је у августу 2019. године на Сокоцу, с циљем духовне обнове српског народа, јачања националне свијести, саборности и државотворности српског народа, те очувања вјерског, културног и историјског идентитета.