Фото: Соколац-срце Романије

На Сокоцу ће поводом Дана Републике Српске у суботу, 8. јануара, бити положени вијенци на Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик, те организован ватромет испред зграде Општине.

Вијенце ће код централног крста на Малом Зејтинлику положити делегације Републике Српске, града Источно Сарајево, општине Соколац, Скупштине општине, Борачке организације, као и представници политичких партија.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да ће истим поводом испред зграде ове општине 8. јануара од 21.00 час бити организован ватромет у част Дана Републике Српске и 30 година постојања Српске.

Делегација општине Соколац на челу са Бјелицом присуствоваће свечаној академији поводом Дана Републике Српске у суботу, 8. јануара, те свечаном дефилеу у недјељу, 9. јануара, у Бањалуци.

На Војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу сахрањено је готово 1.000 бораца Војске Републике Српске погинулих на подручју Вогошће, Грбавице, Добриње, Хаџића, Илиџе, Рајловца, Илијаша и других насеља из околине Сарајева, која су након потписивања Дејтонског мировног споразума припала Федерацији БиХ.

Република Српска ће низом манифестација обиљежити 9. јануар – Дан Републике Српске и 30 година свог постојања.