Фото: Архив "Соколац-срце Романије"

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Милана Тупајића, некадашњег предсједника општине Соколац, једног од оснивача САО Романије и једног од првих посланика из ове локалне заједнице у Народној скупштини Републике Српске.

Ћосић је навео да су са тугом и жаљењем примили вијест о смрти Милана Тупајића, угледног грађанина Сокоца, Источног Сарајева и цијеле Републике Српске, саопштено је из Градске управе.

Он је поручио да ће Милан Тупајић остати упамћен као припадник напредне генерације политичара који су, ношени визијом и националном идејом, у тешком и изазовном времену, бринули о заштити српског народа и очувању његовог идентитета у тадашњој БиХ, те дали немјерљив допринос стварању Републике Српске.

„Свјесни великог губитка за породицу, општину Соколац, Романију, али и наше друштво у цјелини, у име Градске управе Источно Сарајево и у своје име, упућујем изразе најдубљег саучешћа“, наведено је у телеграму.

Милан Тупајић, један од оснивача СДС-а на Сокоцу и бивши посланик у Народној скупштини Републике Српске, преминуо је јуче на Сокоцу у 67. години.

Због смрти Тупајића, на подручју општине Соколац данас је проглашен Дан жалости.