Фото: С.Пандуревић

Кошаркаши Сокоца први дио такмичења у Првој лиги Републике Српске завршили су на шестом мјесту са седамнаест бодова. Одиграно је једанаест кола, а омјер утакмица износи седам побједа и четири пораза.

Тренер КК „Соколац“ Томислав Тамбурић задовољан је оствареном позицијом. Он је навео да су присутни проблеми са недостатком финансија, као и да су због тога два играча напустила тренутни састав.

– Плејмејкер Немања Станковић је отишао даље за новим понудама. У питању је млад момак и било би потпуно некоректно да смо га покушали задржати. Игор Бојовић такође неће више играти, тако да ћемо видјети како ћемо за наставак сезоне. Сасвим је извјесно да ћемо се ослонити на домаће снаге. Имамо играче који су имали нешто мање минутаже, попут Шалића, Печенице, Ђерића и браће Зелић, али не искључујемо опцију да доведемо бар једног играча са стране – истакао је тренер Тамбурић.

Слиједи пауза до 15. јануара, а према његовим ријечима, Спортска дворана неће радити од 01. до 10. јануара, па ће се морати сналазити за мјесто и организацију тренинга.

– Такмичење настављамо на свом терену са екипом „Козара“ из Градишке у оквиру 12. кола. Конкурент је тренутно посљедњи на табели и надамо се да ћемо остварити тријумф. И даље имамо амбиције за плеј-оф – нагласио је Тамбурић.

Јесењи првак Прве лиге РС је КК „Рогатица“. Остварио је девет побједа и два пораза а има укупно 20 бодова.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.