Фото: Т.Тошић

Jесењи дио такмичења у Првој лиги Републике Српске ОК „Гласинац“ завршио је на трећем мјесту првенствене табеле са 22 бода. Слиједи пауза до фебруара, када ће се одиграти 12. коло у Билећи са „Херцеговцем“ који се налази на зачењу табеле.

Тренер овог клуба Марко Обреновић задовољан је резултатом, а првенствено ако се узме у обзир да су због недостатка играча у првом тиму играле и кадеткиње.

– Тренутно у нашем тиму, имамо играчице које су до прољетос играле пионирску лигу, што је веома похвално за њих. Пред њима је вријеме у којем ће од искуснијих саиграчица научити како да одреагују на различите ситуације које се дешавају на терену, затим како да поднесу пораз али и побједу – истакао је тренер Обреновић.

Највише терета у утакмицама су поднијеле најстарије одбојкашице – капитен Дијана Ашоња, Тања Тошић и Љиља Ковачевић, док су остале допринијеле и сазријевале уз ова три искусна играча, што нимало не умањује њихову заслугу у оствареном пласману.

Обреновић је посебно нагласио да се поред Прве лиге РС, такмичење одвија у кадетској и пионирској лиги.

– У пионирској лиги до 14 година, такмичења се одвијају скоро сваки викенд, док се кадетска лига игра турнирски, односно када се заврше такмичења пионирске и сениорске екипе. У априлу или мају је завршница, када се сумирају резултати и прогласи побједник. У оквиру кадетске лиге јуче смо играли у Братунцу двије утакмице. Побиједили смо „Зворник“, док смо поражени од екипе „Братунац“. Наредне недјеље, домаћини смо јуниорског такмичења, долази „Славија“ из Источног Новог Сарајева и „Волеро“ са Пала. Побједник овог турнира, оствариће могућност за сљедеће такмичење. За очекивати је да имамо шансу да прођемо даље и тако заокружимо ову, која је била једна од успјешнијих година за наш клуб – додао је он.

ОК „Гласинац“ из Сокоца, основан је 16. децембра 1996. године. Тим поводом, у суботу, 25. децембра у оближњем угоститељском објекту, биће обиљежен мали јубилеј- четврт вијека постојања, на коме ће се како је најавио тренер Обреновић окупити све одбојкашице и тренери који су прошли кроз овај клуб.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.