Од 15. децембра, на снази је акција Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Петарде нису играчке“, која се спроводи с циљем превентивног дјеловања полицијских службеника на незакониту употребу пиротехничких средстава и на санкционисање свих лица која мимо Закона продају и/или употребљавају пиротехничка средства. У складу са Законом о јавном реду и миру, сва лица која буду кршила исти, биће санкционисана. Казне су предвиђене чланом 14. овог Закона, тако да за физичка лица која незаконито употребљавају пиротехничка средства новчане казне износе између 300 и 800 КМ, за предузећа и друга правна лица од 2.000 до 6.000 марака, а одговорно лице у правном лицу сносиће казну у износу од 400 до 1.000 КМ. Ова акција траје до 15.јануара 2022. године.

– Из Полицијске станице Соколац подсјећају да је до 31.децембра ове године, на снази кампања „Буди опрезан, оружје није играчка“ те припадници МУП-а предузимају све законом предвиђене мјере и радње у циљу спречавања незаконите употребе и кориштења ватреног оружја. Кампања је почела средином новембра.

– У Улици Цара Лазара забрањено је заустављање и паркирање моторних возила у времену од 00.00 до 05.00 часова, те Полицијска станица Соколац апелује на суграђане да поштују саобраћајне знаке које се односе на неведене забране. Сва возила која у главној соколачкој улици у поменутом периоду буду затечена биће санкционисана издавањем прекршајних налога. Напомиње се да према законској одредби припадници полиције могу уклањати возила са улице, уз накнадну надокнаду од стране власника возила.

– С обзиром на то да је 16. децембра планирана традиционална манифестација Дан дјечије радости и сценски приказ проласка Светог Николе улицама града, из Полицијске станице Соколац позивају власнике да уклоне своја моторна возила из Улице Цара Лазара у периоду од 10.00 до 12.00 часова. Због забране саобраћаја у наведеном термину, полицијски службеници биће распоређени у главној улици с циљем уклањања возила и несметаног одвијања ове дјечије манифестације.