Окружни суд у Бијељини продужио је за наредна два мјесеца притвор Миленку Томићу, предсједнику Боксерског савеза РС и генералном секретару Боксерског савеза БиХ, који је прије мјесец ухапшен због обљубе 14-годишње дјевојчице.

“Окружни суд у Бијељини је, на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бијељина, дана 02.12.2021. године донио Рјешење којим се особи М.Т. продужава притвор у трајању од два мјесеца, због основане сумње да је починио кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година, из члана 172. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске. Приједлог за продужење притвора је стављен због основане сумње да би М.Т. боравком на слободи могао утицати на свједоке и на тај начин ометати истрагу, као и да би дошло до нарушавања јавног реда обзиром на тежину кривичног дјела и заштићено добро, сходно члану 197. став 1. тачка б) и г) Закона о кривичном поступку РС” – саопштено је из Окружног тужилаштва Бијељина, преноси Аваз.

Дирао је по интимним дијеловима тијела

У образложењу одлуке Окружни суд у Бијељини је утврдио да постоји основана сумња да је Томић у временском периоду од августа 2021. године па до септембра 2021. године, као тренер у намјери да задовољи свој сексуални нагон, више пута наговарао дјевојчицу (2007. годиште) да пристане „на сполне радње са њим“.

Критични догађај се десио 30. септембра ове године на такмичењу на Сокоцу када је Томић наговорио дјевојчицу да конзумира алкохолна пића, које је набавио и донио у хотелску собу. Када је под дејством алкохола заспала он ју је љубио по устима, дирао по интимним дијеловима тијела и сексуално злостављао.

Пријетио родитељима малољетнице

“За све наведено вријеме путем апликације Вибер са свог телефона упућивао је дјетету поруке сексуалне конотације описујући шта јој је радио, те шта би јој радио и предлажући јој начин и мјесто да воде љубав”- наводи се у образложењу.

Осумњичени је након што је сазнао да су родитељи малољетнице упознати са преписком између њега и њихове кћерке, путем друшвених мрежа, покушао вршити утицај на њих да га не пријављују.

Ставио им је до знања да уколико га пријаве, да ће њихова кћерка бити изложена сраму и осуди јавности, а „да он има бројне везе и да је врло утицајан и да он неће одговарати“. Такође је касније покушао да утиће на родитеље пријетећи објављивањем компромитујућих снимака њихове кћерке.