Недопустиви су спинови какве сам доживио у задња два дана од политике из Сарајева која је грубо злоупотријебила осјећаје људи који су жртве рата, казао је у петак у Мостару предсједник Хрватског народног сабора БиХ Драган Човић.

Коментаришући недавна догађања у парламенту БиХ, Човић је рекао како је у јавности створена лажна прича о ономе што се догађало на сједници Дома народа.

– Направили смо грешку јер смо прихватили да не излазимо у медије док траје процес разговора, него да у медије само излазе представници Европске уније и америчке администрације, и тада је створена лажна прича како су Хрвати, односно нас троје из Дома народа, радили на поништењу закона о негирању геноцида у Сребреници, казао је Човић.

Додао је како се у парламенту није гласало о поништавању закона о забрани негирања геноцида, јер такав закон нити не постоји, већ само одредбе Казненог закона.

– Ми смо се изјашњавали о закључцима ХДЗ-а и СНСД-а. Тражили смо рјешење које би довело до закона који ће на сличан начин одговорити на питање злочина геноцида, злочина против човјечности и ратног злочина, јер је евидентно да се наметнути повући неће, додао је Човић.

Нагласио је како Хрвати имају искључиво своје интересе које ће штитити.

– Не занима нас стратегија нити сепаратиста, нити унитариста. Желимо очувати домовину Босну и Херцеговину, поручио је Човић.