Предсједник Атлас Групе Душко Кнежевић упутио је писмо државном секретару Сједињених Америчких Држава Ентони Блинкену, у ком га је, како се наводи у саопштењу, детаљно информисао о коруптивним аферама председника Црне Горе Мила Ђукановића.

У саопштењу које потписује Кнежевићев адвокат Здравко Ђукановић, истиче се да су афере проузроковале разарајући ефекат на економску, социјалну и политичку стабилност Црне Горе.

Наводи се да се детаљи овог писма због поверљивости података и истражног поступка, за сада не могу саопштавати. Писмо сличне садржине Кнежевић је послао и Европској комисији.

– Црна Гора је и даље држава са раширеном корупцијом која прожима све државне институције, а посебно оне са правосудном или судском функцијом – наводи се, између осталог, у писму упућеном државном секретару САД.

Интерпол је прошле године укинуо три црвене потјернице расписане на захтјев Црне Горе против Кнежевића, са образложењем да оптужбе против њега имају претежно политичку димензију, и да је Кнежевић жртва политичког прогона Мила Ђукановића и његовог режима.

– Наглашавамо да је Комисија Интерпола на седници у октобру проучила нове захтеве и информације достављене од стране НЦБ Црне Горе и након пажљиве и детаљне анализе закључила, да узевши у обзир информације које су јој биле достављене, нема основа, нити потребе за међународном полицијском сарадњом преко Интерпола у поступцима против Душка Кнежевића. Одбрана Душка Кнежевића обавјештава јавност да је против актуелног Председника Црне Горе Мила Ђукановића поднието више кривичних пријава, а да по тим пријавама надлежна тужилаштва у Црној Гори нису поступала и да осумњичени Мило Ђукановић није саслушан ни у једном поступку – указује се у саопштењу.