Након завршене полусезоне без пораза у Другој лиги Републике Српске, рукометаши „Гласинца“ из Сокоца наставили су такмичење у Кантоналној лиги. У 3. колу ове лиге састали су се са рукометашима „Радничког“ из Горажда и поражени резултатом 25:27. Тренер у РК „Гласинац“ Јован Боровчанин подсјетио је да је Горажде град спорта и да је соколачким рукометашима увијек велико искуство када се састају са најбољима.

– То је уједно и био мотив од почетка уласка у Кантоналну лигу, да се стиче знање, искуство и да наша дјеца осјете чар праве и квалитетне игре. Мени, као тренеру, играчи дају велику вољу за даљи рад. До краја године очекују нас још два кола у склопу ове лиге – истакао је Боровчанин.

Већ у сриједу, 1.децембра, на почетку Купа РС, „Гласинац“ дочекује једну од набољих рукометних екипа, прволигаша РК „Вишеград“.

– На жријебању, добили смо веома квалитетну екипу. У Куп, али и сам сусрет улазимо без превеликих амбиција. Потрудићемо се да публици пружимо добру игру, па ћемо видјети ко ће имати више спортске среће. За нас је сваки нови изазов веома важан, а сам сусрет са „Вишеградом“ одлична прилика да наши рукометаши прођу још један тест пред улазак у Прву лигу РС, у којој се надамо да ћемо наступати сљедеће сезоне. Наше жеље су реалне с обзиром на то да смо први дио сезоне у Другој лиги на првом мјесту и идемо на то да без пораза истрајемо и у другом дијелу такмичења, који се наставља у фебруару наредне године – казао је тренер РК „Гласинац“.

Он је посебно захвалио вјерној публици, која у посљедњих неколико сусрета, неизмјерно пружа подршку нашим рукометашима и позвао их да буду уз њих и у сриједу, од 20.30 часова.

Овом приликом захваљујем се општини Соколац, граду Источно Сарајево и градским институцијама, као и Шумском газдинству „Романија“, који нас подржавају несебично. Нису то нека средства, али без њихове подршке не бисмо све успјели финансирати. Вјерујем да смо успјехом, које је клуб постигао у посљедње вријеме, оправдали њихово повјерење – додао је Боровчанин.

У протеклом периоду, за млађе селекције клуба, дјечаци 2007. и 2008. годиште, отворена је нова шанса. Наиме, умјесто претходног такмичења у херцеговачко – романијској групи, гдје је било мало утакмица, сада наступају у добојско – бијељинској. Како тренер Сокочана Јован Боровчанин наглашава, све то изискује веће трошкове, али да би били најбољи морају да се тркају са најбољима.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.