Футсалери Борца из Бања Луке побиједили су синоћ у Сокоцу домаћи састав Гласинца резултатом 6:4 на отварању трећег кола Прве футсал лиге Републике Српске.

Први међусобни дуел ових екипа боље су отворили играчи Борца и након првог полувремена стекли предност од 3:0. У другом периоду игре домаћи су се вратили у меч, пришли на гол заостатка али до потпуног преокрета нису успјели стићи.

„У моментима кад смо имали бар мало доминације ми смо примали голове. Они играју врло добро са играчем више односно голманом у пољу. Кад смо се резултатски вратили у утакмицу на 4:3 и имали прилику да меч уведемо у егал примили смо гол који је преломио сусрет. Ми се окрећемо према мечу у Требињу против Леотара, а екипи Борца желим пуно среће у наставку сезоне“ изјавио је требер ФЦ „Гласинац“ Предраг Добриловић.

Тренер футсалера Борца Слободан Благојевић казао је да је прво полувријеме одлучило даљи ток меча против квалитетне екипе из Сокоца.

„Иако нисмо наступили у комплетном саставу дошли смо да се надигравамо са добром екипом Гласинца која ће се сигурно борити, до последњег кола, за титулу првака. Оно што бих посебно истакао је предиван амбијент у дворани и овако би требало бити на свакој утакмици футсала у Републици Српској. Пред нама је сад дерби против Радника код куће. Надам се да ће сусрет спортских имена каква су Борац и Радник оправдати епитет дербија, а наш циљ је побједа и у том мечу“ додао је Благојевић.

Два гола за Борац постигао је Огњен Благојевић, а по једном су се у листу стријелаца уписали Ристо Бијелић, Ђорђе Гаћеша, Срђан Батос и Слободан Ђукановић. Поготке за Гласинац забиљежили су Бојан Лукић, Стефан Милинковић, Дејан Дебелногић и аутогол играча Борца Риста Бијелића.