Пуних десет мјесеци већина становника општине Соколац је ускраћена за увид у дневни ред сједница и одлуке Скупштине општине Соколац. Иако се одлуке редовно објављују у Службеним новинама Града Источно Сарајево и Огласној табли општине Соколац, то није случај са порталом „Соколац-срце Романије“. 

Последње одлуке које је наша редакција добила од Стручне службе Скупштине су оне од 21.јануара 2021.године и то са 1.редовне сједнице СО Соколац. Од тада до данас мук и тајац.

Линк за постојеће одлуке: https://www.opstinasokolac.net/skupstinske-odluke/

Према сазнањима наше редакције исључиви кривац за „бојкот“ веб сајта којег посјећује већина становника Сокоца, јесте предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић (УС).

Фото: Б.Марковић

Иако је Пословником о раду Скупштине општине Соколац, број 01-023-37 од 27.јула 2017.године, у члану 31. тачка 11. Секретар Скупштине одговоран за благовремено објављивање прописа и других аката које је донијела Скупштина и за достављање закључака и одборничких питања надлежним органима и службама, г-дин Марјановић је из личних разлога забранио Секретару да одлуке доставља нашој редакцији.

Пословником о раду Скупштине општине Соколац, број 01-023-37 од 27.јула 2017.године, у члану 44. стоји следеће: „Приједлози општих аката који се упућују на јавну расправу објављују се у облику посебне публикације или у локалним средствима јавног информисања.“ Г-дин Марјановић, дакле, пуних 10 мјесеци директно крши Закон и Пословник о раду Скупштине чији је предсједник.

На основу Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, бр. 97/16), Скупштина Општине Соколац дужна је да Скупштинске одлуке редовно објављује у штампаним (Службене новине Града Источно Сарајево), електронским медијима и огласној табли. У којим се то електронским медијима објављују одлуке Скупштине општине Соколац нама није познато.

Редакција
„Соколац-срце Романије“