Футсалери Гласинца из Сокоца побиједили су на свом терену састав Клуба малог фудбала „Борачка“ из Градишке у оквиру првог кола Прве лиге Републике Српске резултатом 5:0 и са освојена три бода тријумфално су ушли у нову сезону.

Коначни исход меча не осликава право стање игре на терену у чему су сагласни актери сусрета из обје екипе. Први дио првог полувремена протекао је у благој теренској иницијативи гостију из Градишке али до гола први стижу играчи Гласинца.

У 15. минуту голман КМФ „Борачка“ Поповац неопрезно стартује над једним играчем домаћих и добија директан црвени картон. Само минут касније, бројчану предност на терену користе домаћи. Поготком Дејана Дебелногића Гласинац стиже до предности од 1:0 са којом одлази на паузу.

Друго полувријеме боље отварају домаћини и у размаку од два минута постижу два гола. Прво у 23. минути новајлија у редовима Сокочана Владан Минић погађа за 2:0, а након њега у стријелце се уписао и искусни Ненад Ђерић за 3:0.

Гости из Градишке покушали су до краја меча смањити резултат али напади са голманом-играчом омогућили су чувару мреже Гласинца Милошу Пајевићу да са два поготка постави коначних 5:0.

„Састав Борачке показао се у јако добром издању и имали су можда и више шанси од нас. Ми смо већ три године прволигаши и екипа смо која се одлично познаје што нам је, сигурно, помогло да реализујемо своје прилике и стигнемо до побједе. Лига је ове сезоне много јача и захтјевнија па нас очекује велика борба до самог краја“ казао је Пајевић.

Потпредсједник КМФ „Борачка“ Радомир Ајданац истакао је да су они показали много више него што резултат представља али да су домаћини заслужено побиједили.

„Гол који смо примили након заслуженог искључења голмана пореметио нас је и нисмо могли да се вратимо у меч. Гласинцу честитам на коректној игри, а ми у наставку сезоне желимо задржати статус прволигаша и приказати публици што бољи футсал“ додао је Ајданац.

У наредном колу ФЦ „Гласинац“ гостује у Угљевику, а КМФ „Борачка“ на свом терену дочекује Радник сити.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.