Кошаркаши Сокоца једини непоражени након три одиграна кола (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Сокоца синоћ ћу на свом паркету савладали екипу КК „Академија Борац“ из Бање Луке резултатом 82:53 и на тај начин стигли до треће овосезонске побједе у Првој кошаркашкој лиги Републике Српске.

Овим тријумфом Сокочани су остали једина непоражена екипа у прволигашком каравану Републике Српске и са првог мјеста на табели путују на комшијски дерби против Славије у Источно Сарајево наредног викенда.

Тренер домаћих Томислав Тамбурић истиче да је задовољан игром својих кошаркаша против младе и борбене екипе из Бање Луке.

„Желио бих нашим гостима честитати на фер и коректној борби. Ради се о једној младој екипи која је вођена и тренирана на одличан начин. Нас наредног викенда очекује гостовање у Источном Сарајеву и сигурно да ћемо покушати остварити нову побједу и задржати максималан учинак на табели“ додао је Тамбурић.

Гостујући стратег Милан Јованић казао је да од своје екипе очекује боље резултате у наставку сезоне јер се ради о најмлађем саставу у лиги који ће напредовати из утакмице у утакмицу.

Домаћине је до побједе предводио Немања Станковић са 22 поена и 8 асистенција, а код гостију се истакао Синиша Сорак који је стигао до дабл-дабл учинка (18 поена, 10 скокова).

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.