Чланица Главног одбора СДС, Александра Пандуревић, изјавила је данас да се резултати рада актуелне власти на нивоу БиХ огледају у санкцијама Русије на извоз крушака због покушаја варања, санкцијама Енергетске заједнице, губитку статуса повлаштене државе ка бесцаринском извозу у САД и другим.

Она каже да је све оно што је претходна гарнитура власти на нивоу БиХ успјела урадити актуелна власт експресно срушила.

– Њихови резултати су катастрофални и поражавајући – истакла је Пандуревић, додајући да о ефикасности Савјета министара најбоље говори података да су од 2018. до данас донесена свега два закона.

Оцијенила је да се БиХ налази у највећој политичкој кризи од Дејтона до данас, истичући да је она продукована од стране људи који немају одговоре на огромне проблеме који постоје у оба ентитета и на нивоу БиХ.

Пандуревић каже да је у питању покушај да се прикрију велике афере и неспособност власти.

– То је учињено да се не примијети да смо први у Европи по броју умрлих од короне, како се не би говорило о афери кисеоник, бројним злоупотребама, намјештеним тендерима и бескрупулозној крађи коју су проводили појединци из власти у вријеме епидемије короне – наводи Пандуревићева.

Она је изразила очекивање да грађани на изборима више неће насједати на политичке игре неодговорних политичара који се прављењем политичких криза служе како би опстајали на власти.

Пандуревић наводи да је против коришћења бонских овлаштења и сматра да проблеме у земљи не треба да рјешавају страни фактори.

Говорећи о могућности увођења санкција члану Предсједништва БиХ из Републике Српске, Милораду Додику, она каже да би највећа санкција за Додику био пораз на изборима.

– Грађани Републике Српске увиђају да овако више не иде. Апсолутно сам увјерена да ће опозиција побиједити на општим изборима и да ће се талас промјена из Бањалуке и Бијељине проширити по цијелој РС и да је идућа година дефинитивно година политичког краја владајуће гарнитуре коју предводи СНСД – каже Пандуревић.

Она наводи да је очигледно да Додик губи подршку народа, својих политичких партера и да апсолутну подршку нема више ни у СНСД.

– Погледајте како се понаша ХДЗ и његов лидер Драган Човић који шути сада када је објективно Додик у проблему и не пада му на памет да стане у његову одбрану. Били смо свједоци да се Додик веома често борио за интересе Хрвата у БиХ и више од самог Човића и био већи заговорник приче о трећем ентитету са хрватском већином од њега самог – подсјетила је Пандуревићева.

Очигледно је, каже она, да и у СНСД постоји велика забринутост због свега што сада ради Додик и да је очигледно он више ни у властитој страници нема апсолутну подршку коју је раније имао.

– Раније сте када Додик нешто изјави имали десет функционера СНСД који су у својим изјавама понављали ту поруку. Данас чак и госпођу Цвијановић веома ријетко чујемо да понови оно што Додик каже – наводи Пандуревићева.