За викенд почиње Прва лига Републике Српске у кошарци, а сокочани такмичење започињу у недјељу 17. октобра у Градишци гдје се састају са ОКК „Козара“, потврдио је за „Инфо радио“ тренер КК „Соколац“ Томислав Тамбурић.

– Противник је тек ушао у Прву лигу, видим да су спремни, имају буџет, публику и мислим да прво коло неће бити лако. Спремно дочекујемо такмичење, иако је било здравствених проблема код играча изазваних спортским повредама и вирусом корона. У односу на прошлу годину, имамо три нова играча, а то су: Игор Бојовић поријеклом из Сокоца, Немања Станковић из Београда и Јован Гутаљ са Пала – истакао је он.

Тамбурић наглашава да је конкуренција између екипа веома јака, а посебно је издвојио: „Будућност“ из Бијељине, КК „Рогатица“ и ОКК „Дрина Принцип“ из Зворника.

– Прошле године смо завршили такмичење на шестом мјесту, међутим, за ову имамо високе амбиције и очекујемо пласман у сам врх, или бар плеј-оф међу четири екипе, па да се о боримо за првака – нагласио је Тамбурић.

У другом колу Прве лиге РС, КК „Соколац“ на домаћем терену дочекује КК „Будућност“ из Бијељине.

– Позваћемо дјечаке и дјевојчице школског узраста да дођу и погледају утакмицу, а истовремено заинтересовани да се упишу у наш клуб, који сада броји око тридесет чланова. Сада предстоји зимски период тренинга који се одвијају у Спортској дворани – додао је тренер Тамбурић.

Кошаркашки клуб „Соколац“ основан је 2014. године, а од 2016. се такмичи у Првој лиги Републике Српске.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.