На Меморијалном 26. турниру „Рајко Кушић Куша“ који је одржан јуче у Палама, џудисти соколачког „Олимпика“ узели су учешће и освојили 11 медаља, од којих су три златне и осам бронзаних.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић је изразио задовољство постигнутим успјехом младих соколачких џудиста, који су у јакој конкуреници и након дуже паузе због љетног школског распуста освојили укупно 11 медаља, од 12 такмичара „Олимпика“ који су учестовали на овом џудо турниру, на којем се окупило око 300 такмичара из 30 клубова Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

– Златне медаље су освојили млађа полетарка Нађа Којић у категорији минус 28, млађи пионири Павле Башевић у категорји плус 60 и Павле Вукојчић у категорији минус 55 килограма. Бронзане медаље припале су: млађим пионирима Лазару Војиновићу и Урошу Абазовићу у категорији плус 60 килограма, Сергеју Подинићу плус 50, Николи Симићу и Василију Марјановићу минус 55 килограма, старијем полетарцу Страхињи Нешковићу категорија минус 31 килограма, те млађим полетарцима Кости Којићу минус 31 и Давиду Лиздеку у категорији минус 26 – навео је Ђуровић.

Ђуровић је додао да је Џудо клуб „Олимпик“ почео са активним радом почетком 2018. године и у протеклом периоду на свим такмичењима остварио добре резултате.

– Клуб има око 30 чланова, од којих је највећи број млађих такмичара и ових дана се врши упис нових од седам до 18 година. Од почетка нове школске године активни смо са тренинзима, а ако наставимо оваквим темпом, надам се да ће и убудуће наши млади борци доносити медаље – казао је он.

Ђуровић је нагласио да је џудо други најпопуларнији спорт у свијету, кога је УНИЦЕФ прогласио као најкориснији за развој дјетета од седме до двадесет прве године.

Џудо клуб „Олимпик“ наставља са активним тренинзима, а нова такмичења слиједе у новембру.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.