Годишњица убиства Жељка Марковића – Деветнаест година тишине (ВИДЕО)

0
Фото: Ј.Маринковић

Навршило се пуних деветнаест година од убиства Жељка Марковића, некадашњег начелника Центра јавне безбједности Источног Сарајева. И ове године чланови породице, родбина, пријатељи и припадници Министарства унутрашњих послова – Полицијске станице Соколац, окупили су се на породичном гробљу у Маргетићима, положили цвијеће и одали почаст покојном Жељку.

Жељкова мајка Милена Марковић каже да је свака година све тежа.

Фото: Ј.Маринковић

– Туга и бол никада неће престати. Они који су наручили и извршили убиство нека се стиде. Деветнаест година причамо исту причу. Супруг Слободан док год га је здравље служило покуцао је на многа врата, тражећи правду за нашег сина. У Тужилаштву не знају гдје је предмет, нити покушавају доћи до било каквог одговора – рекла је Милена.

Неутјешна мајка прича да су их безброј пута сретали људи и говороили да се зна ко је одговоран за Жељково убиство.

Фото: Ј.Маринковић

– Ко зна? Ми не знамо. Да ли ће икада правда бити задовољена, ни то не знамо. Ми смо већ немоћни. Зато бих поручила породицама Мемић и Драгичевић, као и свим родитељима који су изгубили дјецу, да наставе тражити правду док су млади и могу, јер кад остаре као ми онда је крај – додала је Милена.

Подсјећамо, Жељко Марковић убијен је 24. септембра 2002. године у сачекуши испред породичне куће у Сокоцу у 36. години живота. Познаници и суграђани Жељка памте као храброг и поштеног младог човјека. До данас није откривено ко га је убио, нити ко је био налогодавац овог злочина.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.