Понекад није лако да утврдимо колико се некоме допадамо, нарочито ако смо тек на почетку везе. Можда није тренутак за озбиљан, „велики“ разговор о осећањима, па се зато ослањамо на сигнале којима нам неко показује заљубљеност.

Ево пет неочекиваних сигнала заљубљености код мушкараца!

Не жури

Често се мисли да је „срљање“ у љубав први знак заљубљености, јер партнери не могу да дочекају ни да се виде, ни да се пољубе, ни све што после тога иде… Али мушкарац који се заиста заљубио ће некад бити стидљив, успорен, јер је његов страх од тога да нешто не поквари већи од жеље да све иде брзо.

Смотан је

Уколико је ваш нови партнер пред свим осталим људима потпуно „кул“, смирен, шармантан, а када сте само вас двоје ту, одједном је смотан, спетљан и блентав, то је знак да му се много више допадате него што бисте помислили!

Понаша се увек исто

Још један знак заљубљености који потиче из несигурности је понављање одређених образаца понашања. Психолози објашњавају да особе на почетку везе имају тенденцију да одређене реченице или радње понављају, јер их сматрају већ утврђеним „рецептом“ који ради, и на тај начин маскирају нелагодност од изласка из зоне комфора.

Постаје „огледало“

Обратите пажњу на његове покрете – ако седите једно прекопута другог, ви сте ослонили главу на десну руку, он је као ваша слика у огледалу? Ви сте прекрстили ноге, прекрстио их је и он? Несвесно имитирање покрета друге особе је сигуран знак да нам се допада.

Не обећава куле и градове

Људи који желе само нешто „на брзака“ или необавезну романсу много су склонији томе да обећавају куле и градове, праве грандиозне планове, само да би остварили свој циљ. Али заиста заљубљени мушкарац то не ради. Он ће се фокусирати на једноставне, мале ствари, и пазити да увек испуни договор или обећање, јер зна да на тај начин гради поверење које ће бити основ везе.