Фото: Бојан Д.Тошић

Општина Соколац подијелила је данас 15 тона сјеменског кромпира и двије тоне лука, пољопривредним произвођачима и породицама са подручја наше општине. Помоћ у садном материјалу добили су сви заинтересовани грађани.

Према ријечима начелника општине Милована Бјелице, велики број суграђана се интересовао за пакете сјеменског материјала.

Фото: Бојан Д.Тошић

– И ове године општина је обезбиједила одређене количине сјеменског материјала за пољопривредне произвођаче и домаћинства која нису регистрована али желе да посију и имају свој производ. Обезбиједили смо 15 тона сјеменског кромпира оригинал сорте Агриа и двије тоне сјеменског лука сорте Холандски жути, укупне вриједности преко 20 хиљада КМ. Мислим да је у ово тешко вријеме пандемије вируса корона када људи остају без посла а предузећа раде смањеним капацитетом свака помоћ је добродошла, казао је Бјелица.

Горан Обреновић из Сокоца један од пољопривредних произвођача који је преузео пакет, истакао је да пандемија већ дуго траје па су смањене шансе за додатну зараду. Његова седмочлана породица се бави пољопривредном производњом па је помоћ општине добродошла.

Фото: Бојан Д.Тошић

Из управе општине Соколац се надају да ће пакети сјеменског материјала помоћи оснаживању домаћинстава кроз повећање домаће производње.