Незаборавно путовање квадовима: Адреналинском вожњом упознали љепоте Романије (ВИДЕО)

0

Чланови и пријатељи АТВ клуба Романија из Сокоца организовали су прољећну туристичку вожњу четвороточкашима – квадовимаод Сокоца до споменика жртвама страдања у Старом Броду, те Андрићграда у Вишеграду и назад.

Преко 160 километара кроз планине, шумским путевима, планкама и стазама, у циљу промовисања природних љепота овог краја, донијело је узбуђење и адреналин сапутницима искусних возача, незаборавно дружење и упознавање скривених кутака Романије и овог дијела Подриња.

За њих нема недоступних и непроходних мјеста. Ни једно село ни засеок нису “забачени” да му не могу прићи.

Често су управо возачи АТВ клуба Романија једини пролазници који су нарушили дане и мјесеце мира и тишине, или самоће, у зависности ко како гледа, већ времешних становника села која одумиру.

Један од учесника ове адреналинске вожње, кажу да су уживали вожњом кроз ливаде, које већ годинама нико не обрађује, и да су одушевљеним природом која окружује Соколац.

Возили смо се кроз атаре и засеоке са аутентичним сеоским животом у дрвеним и каменим кућама, праћени лавежом паса, ишли смо на врхове Копита, Деветака, Сјемећа, а са њих на обале Ракитнице и Дрине. Ходочашће природи, поклоњење Дрини зеленој и нетакнутој. Све ово је представљало микс емоција, адреналина и задовољства, радости и сјете, блаженства и умора… Најбоље од оног што Романија и Република Српска и јесу – каже наш саговорник.

Истиче да љубитељима природе Романија има да понуди толико тога, а са возачима из АТВ клуба Романија који се искрено радују сваком новом члану, пријатељу и госту, упознавање ове регије и њених планина је аутентично и јединствено.