Штаб за ванредне ситуације Републике Српске ни данас није омогућио наставак такмичења у нижим ранговима. Остала је она одлука да могу они у елитним ентитетским лигама , али у нижим и омладинским категоријама не.

Та одлука је на снази већ мјесец дана И заиста постаје иритантна за све оне који се баве спортом и желе да се такмиче. Као да су у Републичком штабу за ванредне ситуације заборавили да су донијели такву одлуку. Ове одлуке с правом иритирају све, од играча, тренера, до навијача (којих иначе нема на теренима).

Док по Републици Српској дивљају и дивљали су Ковид 19 журке, нема спорта. Зашто? Коме таква одлука треба? Зашто дјечица која играју лиге са клубовима из другог ентитета могу, а дјеца која се такмиче у Републици Српској не.

Има ли било какво рационално објашњене. Као да се неко бори да угаси ионако посрнули спорт Републике Српске.

Због оваквих одлука Штаба за ванредне ситуације подигли су се огроман анимозитет ка нашим струковним савезима. Спортисти њих оптужују да су криви због комплетне ситуације, а нису у овом случају у праву.Савези могу само да спроводе одлуке Штаба за ванредне ситуације. Немају могућности доносити одлуке које су у супротности са ставовима Штаба.

Наравно, поставља се и питање ко заступа спортисте на сједницама Штаба за ванредне ситуације? Ко се бори и да ли се бори за њихове интересе.

Ако би жељели да будемо малициозни онда би закључили да се Ковид 19 најлакше преноси играњем утакмица, али морамо се овдје дотаћи и музичара. Њима је већ година дана забрањено да свирају, па ево молба члановима Кризног штаба за ванредне ситуације, пустите нас коначно да играмо , пјевамо и живимо.

Не волите ви наше животе више од нас!

*Напомена: Став аутора текста не одражава став редакције портала ,,Соколац-срце Романије“.