Мајка је истовремено и узор и највећи критичар и инспирација и пријатељ, ослонац и највећи проблем у животу младе дјевојке.

Док одрастају, кћерке се неминовно сукобљавају са својим мајкама. Разлог томе је заправо чињеница што се својски труде да не буду као оне, ако им се мишљења не поклапају, док са друге стране мајке покушавају да избјегну ситуације у којима њихове кћерке греше на исти начин на који су и оне. Све је то део тог компликованог односа, којим се протеже безгранична љубав.

Ово су животне лекције које само снажне мајке могу да науче своје кћерке:

Људи ћете неминовно разочарати, али треба да научиш да живиш с тим

Мајка је та која треба да објасни свом дјетету да ће упознати током живота различите људе и да нису сви нужно добри. Да ће неки хтјети да је преваре, искористе, да ће се претварати да су јој пријатељи. Међутим, мајка је та која својој кћерки мора да покаже ту разлику међу људима. Мајка је учи да не затвара своје срце пред свима, већ да направи мјеста у њему за оне који нису токсични, преноси Крстарица.

Љубав боли али не ако је права

Тешко је младим дјевојкама да прихвате чињеницу да су завољеле погрешног, оног који је само имао намјеру да се поигра са њиховим осјећањима. Мајстори манипулације, покушаће чак да вас убиједе да љубав мора да боли. Мајка је међутим та, која својим трудом може да вам покаже другачију страну. Она је та која вас учи да прихватите своју лошу процјену и извучете поуку из ње.

Савршена си баш каква јеси

Само зато што се један незрели клинац усудио да коментарише погрдно вашу појаву, не значи да је то истина. Мајка је та која треба да вам стави јасно до знања да сте прелијепи управо такви какви јесте. Једнако споља и изнутра. И да ће само онај који је вриједан ваше љубави знати то да препозна и цијени. Мајка је та која нас учи да волимо, али прије свега себе, а потом све друге.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име