Општина Соколац ради значајан посао на унапређењу путне и друге инфраструктуре. Поред тога што се у потпуности реконструише главна, улица Цара Лазара заједно са улицама Радомира Нешковића, Романијска и Јова Јанковића, прихваћена је иницијатива начелника општине Соколац Милована Бјелице након договора са менаџментом Романија путева још почетком године, да се истовремено и путеви и улице које излазе на магистрални пут, а које повезују насеља са градским језгром обнове и асфалтирају како би читаво уже градско језгро у нову годину ушло са значајно бољом путном инфраструктуром.

У оквиру овог пројекта завршена је реконструкција и асфалтирања улица Балтићи према Пуховцу и улице Миланка Витомира (насеље Јелен), а у току су радови и на посљедњој етапи асфалтирања дионице регионалног пута Соколац – Олово (према насељу Лазе).

Начелник Бјелица задовољан је динамиком радова на свим градским саобраћајницама, ЈП Путеви Републике Српске поштују договоре у уговоре. Подјећа да је ријеч о пројекту чија је вриједност нешто више од 650.000 КМ.

„Ова обнова и реконструкција улица у Сокоцу је дио програма „Соколац за нови вијек“. Ово је од вишестуке важности прије свега за становнике нашег Сокоца, потом наше госте, пријатеље, а онда и за све оне који инвестирају или планирају да инвестирају у Соколац. Овим шаљемо једну љепшу слику, слику рада и напретка. Ми смо у претходном периоду радили на путној инфраструктури у свим насељима, асфалтиране су улице, рађени тротоари, постављана расвјета“ – истакао је Бјелица.

Начелник општине Соколац подсјетио је да је урађена улица 9. јануар, Немањина, а да су у улицама Данила Ђокића и Милана Шарца урађени тротоари, те да су нова насеља добила мрежу асфалтираних и уређених путева.

 

Нисмо запоставили никога, нисмо заборавили никога. Води се рачуна о равномјерном улагању у све дијелове општине. Ја видим сада да појединци због предизбоне кампање покушавају да присвоје неке пројекте, да нагласе да је нешто њихова заслуга и то најчешће тамо гдје никакве заслуге нема. Фотографисати се на градилишту није исто што и рад на пројекту. Писање на друштвеним мрежама није исто као обраћање дописима јавним предузећима, Влади, министрима. Уговор је ипак мало важнији од фотографије на некој страници друштвених мрежа. Но то је тако, када немаш своје онда присвајај туђе. Никога не треба да изненади када сутра види фотографију мојих политичких противника на градилишту Градске куће, или Соларне електране, Слободне пословне зоне или Соколовог града на Равној Романији. Просто зато што они мисле да су грађани глупи и луди и да кратко памте. Ми ћемо да радимо и градимо и набројане и још многе друге пројекте из програма „Соколац за нови вијек“, али и из стратегија развоја и стратегије развоја туризма“- нагласио је Бјелица.

Нешто раније ове године договорима Владе Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” са Општином Соколац успјешно је завршена реконструкција и асфалтирање дионице транзитног пута у склопу пројекта реконструкције магистралног пута Зворник – Соколац. Такође је реализована и потпуна реконструкција и изградња раскрснице на укрштању пута (М-1)115, на дионици Соколац – Подроманија и улице Цара Лазара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име