Организована крађа шуме у Босни и Херцеговини више није никаква новост, a најочитији примјер је соколачки шумски картел који годинама уназад хара шумама Романије и о коме је портал „Соколац-срце Романије“ извјештавао више десетина пута.

У посједу смо нових сабраних дјела соколачког шумског картела који хара шумама Романије последњих неколико година.

Наиме, у Радној јединици „Студена Гора“ и то у одјелу 105/2 пронађена су четири пања јеле, у одјелу 105/1 пронађена су три пања јеле, док је на ливадској парцели у близини ових одјела пронађено још тринаест трупаца јеле укупне нето масе 17,63 м³. Укупна бруто маса износи 28,08 м³. Сви они су били без пратеће документације и обиљежени неприпадајућим шумским жигом и отиснутим шумарским чекићем

Према нашим сазнањима, након што су савјесни грађани пријавили ову нелегалну сјечу на лице мјесте је упућена полиција и шумар који је по службеној дужности заплијенио грађу која је недуго затим одвезена на централно складиште.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ МУК ОТУЂЕНЕ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ

И док се неизбаждарени директор и вођа соколачког шумског картела никада није удостојио огласити по свим нашим сазнањима у протеклих годину дана, отуђена скупштинска већина ЋУТАЛА је и ГЛЕДАЛА како се уништавају и краду природна богатства свих становника Сокоца. Никада није сазвана тематска сједница како би се расправљало и дискутовало о свим овим крађама за које постоје необориви докази. Што је становницима Сокоца ЛОШИЈЕ, то је братији и партији СВЕ БОЉЕ!

Како год, портал „Соколац-срце Романије“ ће и након локалних избора наставити да објелодањује сва сазнања која нам јаве савјесни, честити и одговорни становници Сокоца.

Земљу нисмо наслиједили од предака, већ смо је посудили од своје дјеце!

*** Публиковани текстови и сазнања не представљају ставове и мишљења редакције портала „Соколац-срце Романије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име