Соколачки СНСД и коалиционе приколице причају како нема инвеститора како Соколац стоји, назадује, пропада, како је мртав или само што није изумро.

То је поручио актуелни начелник Сокоца и кандидат СДС за начелника ове општине Милован Цицко Бјелица, који каже да, када добију прилику у медијима да нешто кажу, обавезно блате и ниподаштавају мјесто у коме живе и истичу да су у њему рођени.

– Свједоци смо да причају и по неким страницама објављују како ја тјерам инвеститоре. Смета им што разговарам са заинтересованим компанијама и појединцима и што вас о томе информишем. Када не дође до реализације, пуни усхићења и радости објаве како сам ето ја слагао и отјерао било Русе, било Арапе или Кинезе – рекао је Бјелица

Међутим када до инвестиције дође, попут њемачке компаније која улаже у соларну енергију, е онда се, како истиче, саботира, пишу се бесмислени и неосновани дописи министру, тражи се помјерање, одлагање.

– Па када ни то не упали бацају се бомбе. Када дође трговачки ланац да прави пословни објекат, неосновано му се шаље инспекција, а СНСД кандидат за одборника излази пред машине са спријечи рад. Шеф инспекције Града Источно Сарајево пријети привредницима, уцјењује и пријети да се не смије куповати код Хифа петрола који планира да у Подроманији гради бензинску пумпу и складиште за пелет – истиче Бјелица.

Према његовим ријечима, за Соколов град су тражили од Владе да га стопира.

– Разлог је јер ме неће моћи побиједити, уколико се настави изградња. Господин Кустурица је одложио овај пројекат. Продају земљишта на Равној Романији блокирали. За Слободну зону неће да чују јер су се намерачили да Нову Романију распарчају и подијеле – каже Бјелица.

Додаје да је ово само кратка скица, фоторобот његовог политичког противника и противника развоја и напретка Сокоца.

– Овакви су му и помагачи и партнери. Е, због тога је 6. октобра референдум! Или пројекти и рад, или уцјене, саботаже и блокаде – поручују Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име