Новак Ђоковић поред Старине Новака. Најбољи тенисер свијета сада краси и фасаду једне зграде у Сокоцу. Мурал аутора Милана Милосављевића Дерокса изазвао је велику пажњу како домаћих, тако и свјетских медија, али и самог Новака Ђоковића.

О овом муралу на Сокоцу, у част Новаку Ђоковићу, писали су и свјетски медији. Еуроспорт – највећи свјетски спортски медиј, објавио је соколачки мурал уз опис „Овај мурал у част Новака Ђоковића у Сокоцу је апсолутно диван”. Чак је и сам Ђоковић подијелио ово умјетничко дјело на својим друштвеним мрежама.

Поносни су на овај мурал и становници Сокоца, кажу да једна оваква спортска величина заслужује мурал у сваком граду.

„Много је лијепо урађен мурал. Мислим да је он као особа и као Србин много урадио за читаву нацију, не само уза Соколац.“

„Мурал је диван, онај објекат и поред Старине Новака, тако да се то свакако поклопили.“

„Свиђа ми се дефинитивно. Новак Ђоковић је изузетна личност за читав наш народ, промотер српства и Србије и Републике Српске, тако да, свиђа ми се.“

„Веома сам задовољан што је урађен мурал Новаку Ђоковићу, он је велика Српска личност и треба да има мурал у сваком граду.“

Омладинска организација Соколац покренула је иницијативу да Новак Ђоковић постане почасни грађанин ове општине, те да се тениски терени назову по овом спортском великану.

„На ту идеју смо дошли јер је смо имали прилику да видимо да Новак, након много освојених трофеја, пјева пјесму Романија и на тај индиректан начин свјетској јавности представља Романију и Соколац и овим малим чином желимо да му се захвалимо на томе свему. Крајњи циљ је да Новака пробамо да доведемо у Соколац да буде наш гост“, рекао је Марко Мухаремовић, предсједник Омладинске организације Соколац.

Осим Нолета и романијског хајдука Старине Новака, исти аутор је управо на Сокоцу осликао још неколико мурала који плијене пажњом, међу којима је и мурал глумцу Небојши Глоговцу. Мурал Новаку Ђоковићу је намјерно осликан у знатно већим димензијама, јер како каже аутор, у нашем времену нема много таквих великана.

Начелник Бјелица подржао иницијативу да се тениски центар у Сокоцу назове по Новаку Ђоковићу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име