Тужитељица Тужилаштва БиХ Бојана Јоловић нова је чланица Високог судског и тужилачког вијећа БиХ (ВСТВ), сазнаје Рапорт.

Она ће у ВСТВ-у представљати Тужилаштво БиХ, а на тој позицији замијенит ће Биљану Симеуновић.

Јоловић је изабрана од стране упосленика Тужилаштва БиХ и то натполовичном већином. Поред ње, била су још три кандидата, међу којима је била и Симеуновић. Изабрана је на мандат од четири године.

Бојана Јоловић рођена је 24.05.1982. године у Сокоцу. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву 2006. године, а правосудни испит положила 2009. године у Сарајеву.

У раздобљу од 2006. године до 2011. радила је у правној служби осигуравајућег друштва, као правни заступник, а од 2011. до конца 2015. године као одвјетнички стручни сарадник у Одвјетничком уреду у Сарајеву.

Одлуком Високог судбеног и тужитељског вијећа БиХ од 07.12.2015. именована је на позицију тужитеља Кантоналног тужитељства Кантона Сарајево.

Наредних пет година радила је као тужитељ Кантоналног тужитељства Кантона Сарајево, гдје је током 2019. и 2020. године обнашала и функцију замјеника шефа Одјела за привредни криминал и корупцију.

Одлуком Високог судског и тужитељског вијећа БиХ од 23.10.2020. године именована је на позицију тужитеља Тужитељства Босне и Херцеговине.

Иначе, Јоловић је у фокус јавности дошла јер води истрагу против бившег предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца и смијењеног директора ОСА-е Османа Мехмедагића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име