Фото: Р. Јокић/РАС Србијa

Након што се закувало међу коалиционим партнерима владајуће већине, тачније СНСД и ДЕМОС, на Палама, а потом и у Бањалуци, на ред је дошао и Зворник гдје је, такође, дошло до разилажења дојучерашњих партнера.

Градски одбор ДЕМОС у Зворнику од данас ни формално, ни суштински више није дио скупштинске већине, нити коалиционе власти на нивоу града Зворника.

Како сазнаје Српскаинфо, кап која је прелила чашу била је данашња смјена Радивоја Аћимовића, директора Дома здравља Зворник, који долази из ДЕМОС.

Прије тога одређени чланови ДЕМОС прешли су у редове СНСД, што је изазвало незадовољство међу дојучерашњим партнерима.

– Након раније исказаног незадовољства и неслагања са одређеним питањима која се односе на локалну политику, СНСД у Зворнику је предузео низ политички некоректних потеза према ДЕМОС-у, што је кулминирало данашњом смјеном директора Дома здравља Зворник – рекли су у Градском одбору ДЕМОС у Зворнику, чији је предсједник народна посланица ове странке Споменка Стевановић.

Истичу да су о свему упознали и органе странке на републичком нивоу, и да захтијевају хитну сједницу Предсједништва ДЕМОС.

А хитну сједницу раније је затражио и Градски одбор ове странке у Бањалуци, након смјене њихових појединих кадрова у овом граду.

Трзавице на релацији СНСД – ДЕМОС трају већ дуже вријеме, а све је кулминирало након што је ДЕМОС на Палама изашао са именом свог кандидата за начелника те општине на предстојећим изборима.

Убрзо након тога избачени су из скупштинске већине коју предводи СНСД у том граду те је услиједила “сјеча” кадрова ове странке у тој општини, а потом и другим општинама и градовима у Српској.

Да ли ће ове смјене и “побуна” градских одбора ДЕМОС против СНСД утицати на коалиционе односе на републичком нивоу за сада није познато, пише Српскаинфо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име