Александар Крајишник понио је титулу „хајдук харамбаша Романије“ за ову годину на „Романијском вишебоју“, спортском тамичењу одржаном у оквиру традиционалне манифестације „Теби горо Романијо“ код манастира Соколица.

Секретар соколачког Планинарског друштва „Гласинац“ Вера Мијатовић рекла је Срни да су се јуче касно послије подне у овом такмичењу надметали младићи у пет витешких дисциплина – гађању из ваздушне пушке, скоку удаљ из мјеста, скоку увис из мјеста, навлачењу клипа и бацању камена с рамена. Прво мјесто припало је Александру Крајишнику, друго Луки Кезуновићу, а треће Алекси Вуковићу.

На „Романијском вишебоју“ одржана је и трка на 400 метара у којој су учествовали такмичари са Сокоца, Пала, из Рогатице, Источног Новог Сарајева, Власенице и Новог Сада.

У мушкој конкуренцији, међу 15 учесника, први је на циљ стигао Славиша Поповић из Власенице, други Алекса Бакмаз са Сокоца и трећи Ђорђе Пантић из Власенице.

У женској конкуренцији учествовале су 22 такмичарке. Прво мјесто освојила је Јана Јакшић са Сокоца, друго Лана Малиш са Пала, а треће Хелена Марић из Рогатице.

Најбољима на овом такмичењу уручене су новчане награде, медаље и дипломе.

Организатори спортског такмичења „Романијски вишебој“ су чланови соколачког Планинарског друштва „Гласинац“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име