Соколачки маратонац Перо Мијатовић, у посљедњих десетак дана је учествовао на двије традиционалне атлетске манифестације – 27. јула на Међународној трци пријатељства „Горажде 5К“ и 3. августа – на седмој ноћној уличној трци „Какањ за 5“.

Трчало се двадесет седмог јулског дана градским улицама Горажда и обалама Дрине на стази дугој пет километара. Организатори Међународне трке пријатељства „Горажде 5К“ омогућили су и дјеци да се такмиче за медаље у свим категоријама, што је изазвало огромно инетеровање малишана .

Ова спортска приредба окупила је близу три хиљаде такмичара, а кроз циљ је прошло 275 учесника. У мушкој конкуренцији најуспјешнији је био члан АК „Миленијум“ из Црне Горе, Иван Бубнов (15:45). Друго мјесто заузео је Caleb Grеenwich (16:08), а треће Емир Хастор из АК „Горажде“ (16:21).

Водила се жестока борба и у конкуренцији жена. Прва кроз циљ је прошла Слађана Стаменковић из АК „Црвена звезда“ (17:37). Друга је била Емина Алагић (17:47), а трећа Алма Хрњић (18:33).

Соколац је на овој динамичној трци представљао ветеран Перо Мијатовић, који је у конкуренцији много млађих такмичара заузео 142. мјесто (28:21).

Минуле суботе, у Какњу је, по седми пут, одржана ноћна улична трка „Какањ за 5“, на којој је учествовало близу 350 атлетичара. Такмичило се на стази дугој пет километара, у центру града, а трку је завршило 320 учесника. Трку је организовало Удружење „Ка – плус“, уз помоћ општине Какањ, Јавне установе „КЦС“ из овог града и бројних спонзора.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Невесињац – Урош Гутић, који је постигао фантастично вријеме – 14 минута 41 секунда. Други је био натурализовани Ужичанин Stenliy Kirput (14:45), a трећи Caleb Greenwich (15:54).

Најуспјешнија у женској конкуренцији је била Емина Алагић (17:04). Друга кроз циљ је прошла позната српска атлетичарка Оливера Јефтић ( 17:28), а трећа- чланица београдске „Црвене звезде“ Слађана Стаменковић (17:48).

Учесник ове атлетске манифестације био је и познати босанскохерцеговачки атлетичар Алем Тука, који је, гурајући инвалидска колица једног познатог Какањца, стазу прешао за 20 минута и 28 секунди, што је изазвало одушевљење у публици и међу учесницима.

Општину Соколац је у Какњу представљао Перо Мијатовић, који је стазу прешао у времену 26 минута и 45 секунди, што му је донијело пласман у првој половини учесника и много бољи резултат од оног који је остварио у Горажду.

Перо је, како рече, имао пријатан разговор са Амелом Туком, који га је подсјетио на свој наступ на соколачком стадиону „Бара“, гдје је у трци на 400 метара поставио јуниорски рекорд БиХ – 48 минута и 22 секунде.Тука се интересовао за рад АК Гласинац и садашњу улогу у клубу Неђа Ђуровића. Изразио је жаљење због смрти познатог соколачког и југословенског атлетичара Славка Копривице. Тренутно живи у Италији. Ожењен је и има троје дјеце.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име