Атлетичарка соколачког „Гласинца“ Сара Лучић проглашена је за спортисту општине Соколац у прошлој години.

На пријему, који је синоћ за најуспјешније спортисте, тренере и спортске раднике организовао начелник општине Соколац Милован Бјелица поводом Дана и славе општине – Светог пророка Илије, пехар, диплому и новчану награду за Лучићеву преузео је њен брат Александар, такође успјешан атлетичар „Гласинца“.

Лучићева, стални члан репрезентације БиХ, прошле године је освојила друго мјесто у скоку увис на Европском атлетском тимском првенству у Пољској, била је прва на првенству Републике Српске и БиХ у дворани и на отвореном у скоку увис и скоку удаљ, као и у скоку увис на Свесрпском купу у Краљеву, наведено је у образложењу.

Друго мјесто на листи 10 најбољих припало је Исидори Боровчанин из Карате клуба „Гласинац“, носиоцу мајсторског звања у каратеу – црни појас други дан.

Она је новинарима рекла да су међу највећим наградама прошле година биле златне медаље на Сениорском првенству БиХ и Првенству Републике Српске и треће мјесто на Балканском сениорском првенству, те на седам учешћа на свјетским карате такмичењима Серија А и Медитеранским играма.

На трећем мјесту нашао се атлетичар „Гласинца“ Лука Кезуновић који је прошле године, како је наведено у образложењу, понио седам титула првака БиХ и четири титуле првака Републике Српске.

Списку његових бројних медаља у прошлој години додато је 10 златних медаља, четири сребрне и двије бронзане на првенствима Републике Српске, БиХ и на интернационалним митинзима.

Посебно постхумно признање биће уручено породици некадашњег првака Југославије у трци на 800 метара и рекордера БиХ на овој стази Славка Копривице који је сјајну атлетску каријеру почео у родном Сокоцу.

Посебна признања додијељена су и дугогодишњем спортском активисти Душану Ковачевићу и члану Удружења спортских риболоваца „Биоштица“ Славку Плакаловићу.

Најуспјешнији спортски клуб на Сокоцу у прошлој години, према одлуци жирија, био је Атлетски клуб „Гласинац“ који је међу 26 клубова из Републике Српске пласиран на високо треће мјесто, а најуспјешнији тренер Огњен Крешталица из Фудбалског клуба „Гласинац 1936“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је ово још једна прилика да се јавности представе спортисти – амбасадори Романије, Сокоца, града Источно Сарајево и Републике Српске.

Он је посебно захвалио спортистима и њиховим тренерима који их и васпитавају, те радом одвајају од низа порока данашњице.

На пријему за најуспјешније спортисте проглашено је и 14 најперспективнијих младих спортиста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име