Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас информацију о стању на Универзитету у Источном Сарајеву у којој је наведено да је заустављен тренд смањења броја уписаних студената, а Универзитет је, према најновијим подацима Вебометрикс ранг листе универзитета, остварио нови напредак у односу на извјештај из јануара ове године и напредовао за 362 мјеста, тако да се сада налази међу првих 10 одсто универзитета у свијету.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да су одборници данас усвојили и Информацију о пословању царинске испоставе Соколац, те задужили градоначелника да предузме активности у вези са формирањем нове испоставе у Источном Новом Сарајеву.

„Сматрам да је ово могуће реализовати, на начин да у Сокоцу буде задржан организациони дио, гдје ће бити вршено царињење мањег броја привредних субјеката са тог подручја, а да и у Источном Новом Сарајеву добијемо царинску испоставу, јер би то довело до запошљавања значајног броја људи, усмјеравањa озбиљних привредних токова ка Источном Сарајеву, те до пораста привредне активности у нашем граду“, појаснио је Ћосић.

Ћосић је навео да су, на основу досадашње сарадње и братских веза, данас усвојене и одлуке о братимљењу Источног Сарајева са црногорском општином Херцег Нови и руским градом Краснодаром.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о наградама и признањима, поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево, Светог Петра Дабробосанског.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име