Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлука да се не уведу санкције Русији исправна и да Србија наставља да води своју самосталну и независну политику.

На питање да ли посјета њемачког канцелара Олафа Шолца Београду значи можда промјену међународног положаја Србије и да ли ће послије те посјете бити уведене санкције Русији Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, одговорио да нису санкције Русији то што у овом тренутку занима Европску унију.

– Они у Европи нису забринути због оног што Србија ради или не. Њих понајвише брине мој однос: да ли ви господине Вучићу вјерујете у европску будућност Србије. Они мисле да ако бих ја то „гурао“ да би то ишло много брже. Ја сам предсједник независне, суверене земље која има интересе на различитим странама свијета – рекао је Вучић.

– Ако је моје реално виђење ситуације у Украјини другачије, то не значи да смо непријатељи – додао је Вучић.

Говорећи о коментару водитељке да се није чуо са предсједником Русије Владимиром Путином Вучић је рекао да би са Путином могао да се чује кад год би пожелио, као и да би предсједник Путин могао њега да зове.

– Кад год сам пожелио да разговарам, ја бих с а њим разговарао. Предсједник Путин не жели да тражи ту врсту разговора, јер мисли да би тиме могао мене да угрози и то је једин разлог што се нисмо чули – рекао је Вучић.

– Што се санкција тиче, можда Влада донесе неку другачију одлуку, али ја сматрам да сам донио исправну одлуку – закључио је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име