Соколачко Јавно предузеће Водовод и канализација „Врело Биоштице“ у стечају најавило је јуче да уводе редукције у водоснабдијевању потрошача. Тим поводом огласио се начелник општине Соколац Милован Бјелица чије саопштење преносимо у цијелости:

„Поштовани суграђани, Јавно предузеће Водовод и канализација „Врело Биоштице“ у стечају саопштило је да се уводе редукције у водоснабдијевању потрошача.

Њихово образложење за овај поступак је:

“Усљед енормно повећане потрошње и потребе чувања опреме и инсталације, приморани смо да у наредном периоду од 20.00 часова увече до 6.00 часова ујутро вршимо редукцију потрошње, тако да у том времену нећемо вршити испоруку воде“.

Питање је поштовани суграђани, да ли је овдје ријеч о заштити опреме или о блокади и стварању хаоса без претходног упозорења и апела грађанима да смање потрошњу воде?

Да ли је овдје ријеч о пумпама и инсталацијама како се штуро каже у саопштењу или о обрачуну стечајног управника и скупштинске већине, која одбија да дозволи повећање цијене воде које је тражио стечајни управник?

Дакле још једном се политичке игре скупштинске већине играју преко леђа грађана.

Данас и вечерас су ме звале пекаре које неће моћи да раде, радници фирми које раде другу и трећу смјену и који неће моћи да се окупају. Дрвопрерађивачи се плаше пожара, свадбени салони и угоститељима брину о заказаним весељима.

Не брину о томе стечајни управници ни неодговорни одборници скупштинске већине.

Њих грађани неће звати ни питати о рјешењу, јер су око себе подигли зид “битности и важности”.

Па наравно да ће потрошња бити повећана када су температуре енормно високе и када људи желе да сачувају своју стоку, а да усјеви не пропадну у потпуности.

Овом приликом желим да обавијестим јавност да ће вода бити пуштена у 6 ујутро, те да сам звао стечајног управника и молио га да прекине обуставе.

Потражићемо и наћи рјешење.

Грађане молим да рационално и одговорно троше воду.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име