Фото: Принцип

Општински одбор СНСД Пале позвао је предсједника ДЕМОС-а Недељка Чубриловић да се изјасни – да ли је власт или опозиција и да ли је у издају републичке коалиције кренуо са Пала?

Поводом, како кажу, неочекиване и непринципијелне одлуке дојучерашњих коалиционих партнера ДЕМОС-а на Палама да се послије осам година управљања општином, удруже са опозиционим СДС-ом против СНСД-а, из паљанског СНСД-а упозоравају грађане да је овај потез ДЕМОС-а чиста издаја бирача који су их подржавали током протеклих осам година, а у којима је СНСД, као стуб владајуће већине, био мотор промјена и бројних пројеката важних за живот грађана Пала, вјерујући у заједничку визију и програм СНСД-а и ДЕМОС-а.

– Овај потез ДЕМОС-а је чиста издаја бирача који су нас подржавали током протеклих осам година, у којима је СНСД био мотор промјена и бројних пројеката важних за живот грађана Пала, вјерујући у нашу заједничку визију и програм. ДЕМОС, наш досадашњи партнер, и опозициони СДС, одлучили су, међутим, да се удруже кроз лажни договор, који је супротан свим нашим принципима. Њихова најављена сарадња у савезу који се може назвати издаја показује право лице тих политичких субјеката, који су спремни да жртвују интересе грађана зарад својих личних амбиција и политичке користи – наглашава се у саопштењу паљанског СНСД-а.

Из СНСД-а Пале одговорно тврде да је овај потез паљанског ДЕМОС-а издаја СНСД-а и на републичком нивоу, владајуће коалиције Републике Српске и предсједника Српске Милорада Додика.

– Позивамо Недељка Чубриловића да се изјасни – да ли је ДЕМОС власт или опозиција? Нека Чубриловић одговори грађанима да ли је у рушење републичке коалиције кренуо са Пала? И нека се коначно изјасни – због чега у ту издају Српске креће баш сада када је њен опстанак на испиту – нагласили су из СНСД-а Пале.

Што се тиче Пала, додаје се, перјаница ДЕМОС-а и неуспјешни директор ЈП “Водовод и канализација” Дејан Којић, који гомила губитке, товарећи их на леђа грађана којима поскупљује воду, већ се понаша као да је побиједио на локалним изборима, иако изборна кампања још није ни почела.

– Ово је не само арогантно, већ и потпуно неосновано и противзаконито. Овакво понашање је показатељ колико је ДЕМОС спреман да иде далеко у манипулацији и обмањивању грађана. Умјесто да се фокусирају на праве проблеме и потребе наше општине, они су изабрали пут лажних обећања и пријевремене кампање. Крше закон, крше принципе, крше вољу грађана. СНСД Пале је ту да вам то јасно кажемо и да понудимо јасан план рјешавања тренутних проблема у нашој локалној заједници. Не може лични интерес, глад за фотељама и издаја, да побиједе вољу већине Пала! – поручили су из СНСД-а Пале.

Из овог одбора наглашавају да су њихову јасну визију и програм, који су усмјерени на стварни развој Пала и побољшање живота свих становника те општине издали управо они којима су дали повјерење.

– Више нема компромиса и коалиције, која ће се користити за личне интересе и нереалне амбиције појединаца овог издајничког савеза усмјереног против СНСД-а и интереса грађана Пала! Док су други окупирани политичким играма и манипулацијама, ми смо усмјерени на рад и рјешавање стварних проблема, а све циљем бољег живота свих грађана Пала – наводи се у саопштењу.

Општински одбор СНСД Пале позива грађане и цјелокупну јавност да буду опрезни и да не насједају на лажне приче и обећања непринципијелног савеза окупљеног око – издаје!

– Молимо вас да пратите из дана у дан ко заиста ради на свакодневним пословима локалне власти од којих зависи живот наше дјеце, породица и будућност наше општине, а ко је спреман да изда ваше повјерење ради политичке користи, користећи се лажима и мржњом према СНСД-у – нагласили су из паљанског СНСД-а и захвалили становницима општине Пале на разумијевању и подршци.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име