Радник у Источном Новом Сарајеву, запослен у трговини на велико дуванским производима, зарадио је за мјесец дана 246.506 КМ или 175 просјечних плата у Српској.

То је уједно највеће пријављено појединачно нето примање по основу радног односа у РС у првих пет мјесеци ове године. Према подацима Пореске управе РС међу десет највећих пријављених појединачних нето примања по основу радног односа у првих пет мјесеци доминира управо ова дјелатност те остало новчано пословање или посредовање, пише Капитал.

Одмах иза радника у Источном Новом Сарајеву је Бањалучанин запослен у трговини на велико машинама за рударство и грађевинарство који је за мјесец зарадио 100.414 КМ. Слиједе још три Бањалучанина запослена у осталом новчаном пословању са нето зарадом од 91.562 КМ, 78.618 КМ и 78.311 КМ.

На шестом мјесту по висини зараде је још један Бањалучанин који је за мјесец инкасирао 69.027 КМ, а запослен је у производњи основних фармацеутских производа. На седмом мјесту је још један радник из Источног Новог Сарајева запослен у трговини на велико дуванским производима са зарадом од 67.077 КМ.

Листу затварају још три Бањалучанина, од којих је један запослени у трговини на велико дуванским производима и зарадио је 66.103 КМ, један у осталом новчаном пословању са зарадом од 66.029 КМ и посљедњи у дјелатности болница и зарадом од 60.801 КМ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име