Лидер посланика Националног окупљања у француском парламенту, Марин Ле Пен, оптужила је председника Емануела Макрона да припрема „административни удар“ путем реконструкције државних агенција, како би наводно спречио будућег премијера да води земљу.

„Када сам прочитала да се председник спрема сутра, односно четири дана пре другог круга избора да именује новог начелника националне полиције… (као и) директора Националне жандармерије, десетине префекта и мноштво људи, чији ће циљ бити да спрече Жордана Барделу да управља државом како жели, верујем да је то облик административног удара“, рекла је она за радио „Франс интер“.

Она је додала да се нада да су вести о Макроновим наводним плановима само гласине, али је напоменула да је и пре првог круга избора било „много више именовања него на уобичајеним седницама владе“.

„Ако распуштате парламент уз тврдње да то не би требало да доведе ваше противнике на власт, онда уопште не треба да распуштате парламент“, навела је Ле Пенова.

Претходно је француски недељник „Журнал ди диманш“ објавио да Макрон уочи ванредних парламентарних избора наводно планира велике реконструкције у владиним агенцијама, како би ограничио утицај Жордана Барделе, уколико лидер Националног окупљања постане премијер.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име